Nieuwbouw | Duurzame bouw - Wijchenbouw Naar hoofdinhoud

Duurzame bouw

We vinden het belangrijk om zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te bouwen. Dat doen we niet alleen met prefab elementen en door bouwbewegingen zoveel mogelijk te beperken, maar ook met Passief Bouwblok en houtskeletbouw.
Houtskeletbouw door Van Wijchen bouw B.V.
Voor mens en milieu

We passen innovatieve en duurzame bouwsystemen toe

Op allerlei manier proberen we woningen voor mens en milieu zo duurzaam mogelijk te maken. Een bouwsysteem dat we daarbij toepassen is Passief Bouwblok. Dit zijn blokken gemaakt van Neopor, die uiteindelijk een geïsoleerde binnen- én buitenmuur vormen. Het systeem is bijzonder energiezuinig: de isolatiewaarde ligt zelfs ver boven de BENG-norm. Verder maakt Passief Bouwblok van het afvalmateriaal nieuwe elementen.

Ook passen we regelmatig houtskeletbouw toe, omdat hout duurzaam en volledige recyclebaar is en CO2 opneemt. Verder is het licht bouwmateriaal, wat voordelig is voor het transport. Én… ook hierbij is afval een grondstof: het glaswol wordt hergebruikt en het resterende hout omgezet in warmte. 

De pluspunten van duurzaam bouwen

  • Om het milieu minder te belasten
  • Voor een lagere uitstoot van broeikasgassen
  • Om het energieverbruik te verlagen en dus ook de rekening
  • Er zijn geen afvalstromen
  • Het bouwproces verloopt snel en er zijn amper faalkosten
Duurzame bouw

Passief Bouwblok: snel, efficiënt en energiezuinig

Goede isolatie is essentieel voor een energiezuinige woning. En het mooie van de elementen van Passief Bouwblok is dat u op eenvoudige wijze hiervan verzekerd bent. Deze zijn namelijk gemaakt van het isolatiemateriaal Neopor. De blokken zijn bovendien snel en efficiënt te verwerken dankzij de noppen aan de onderzijde. Bij het gebruik van Passief Bouwblok storten we als laatste beton in de holle ruimte, waardoor er in één keer een geïsoleerde binnen- en buitenmuur ontstaat.

Houtskeletbouw én de complete montage

Houtskeletbouw (HSB) is een houten draagconstructie met een bijzonder duurzaam karakter. In onze moderne timmerfabriek produceren we alle denkbare HSB-elementen, zoals wanden, vloeren en daken, die bovendien net zo’n lange levensduur hebben als andere constructieve materiaalsoorten. En het voordeel van Van Wijchen is dat we met ons bouwbedrijf meteen de complete montage en de verdere bouw kunnen verzorgen.

Duurzame bouw
Duurzame bouw
Duurzame bouw blokken
Van Wijchen bouw B.V. | Duurzame bouw blokken

Duurzame projecten

Lightbox afbeelding