Prefab Houtskelet - Wijchenbouw Naar hoofdinhoud

Prefab houtskelet

We hebben alle kennis en ervaring in huis om prefab-elementen voor houtskeletbouw (HSB) te produceren. Dat begint bij engineering: elk detail werken we nauwkeurig in 3D uit. En dat eindigt in onze timmerfabriek: met hoogwaardige machines maken vakmannen alles precies op maat.
Houtskeletbouw door Van Wijchen bouw B.V.
Snel en duurzaam

Voor een dakopbouw of zelfs complete (mantelzorg)woningen

We ontwerpen en produceren HSB-onderdelen voor de dragende structuur van een gebouw, die bestaat uit wanden, verdiepingsvloeren en het dak. Dat kan bijvoorbeeld voor een nieuwe kap zijn. Of voor een dakopbouw, met een plat of hellend dak, waardoor je een extra verdieping op een plat dak krijgt. Ook produceren we HSB-onderdelen voor een complete (mantelzorg)woning of een bijgebouw, zoals een tuinkamer.

Belangrijk voordelen van prefab HSB-elementen zijn een verkorte bouwtijd en een bouwwerk dat in hoog tempo wind- en waterdicht is. Verder is hout duurzaam en volledig recyclebaar én het neemt CO2 op.

De pluspunten van hout

  • Hout is niet alleen sterk, maar ook duurzaam; HSB-woningen zijn sneller opgewarmd dan huizen opgetrokken uit steen of beton
  • Het materiaal heeft een uitstekende warmte- en geluidsisolerende werking
  • Hout is licht, waardoor het ook qua transport duurzaam is
  • De productie van hout is verantwoord en oneindig én draagt bij aan de het verminderen van de CO2-uitstoot
Van Wijchen bouw B.V. | Hout skeletbouw

Voor-gemonteerde onderdelen

We werken HSB-elementen tot in een vergevorderd stadium af, met onder meer isolatiemateriaal en leidingwerk voor elektra. Ook kunnen we gevelkozijnen, dakramen of een lichtstraat met het glas erin voor-monteren. Hierdoor kan de bouw na de plaatsing van de elementen snel door.

Afbouw in eigen beheer of uitbesteden

We engineeren en produceren HSB-elementen voor zowel particulieren als externe partijen, waarbij we meteen de volledige montage voor u kunnen verzorgen. De afbouw kunt u vervolgens in eigen beheer uitvoeren, maar u kunt het natuurlijk ook door ons laten doen.

Lightbox afbeelding